Политика приватности

Ова правила приватности односе се на web сајт https://predragrpetrovic.com као и апликације које се користе на овом сајту.
Поштујемо Вашу приватност и посвећени смо заштити података о личности које нам доставите. Желели бисмо да Вас упознамо са следећим принципима по којима је уређена наша процедура приватности. Молимо све кориснике апликација на овој интернет страни да издвоје време и до краја прочитају процедуру приватности како би у потпуности били упознати са начином прикупљања, обраде, чувања и коришћења личних података, односно условима обраде личних података.

Како и које личне податке прикупљамо?

Нашу web страницу можете користити без давања било каквих личних података. Међутим, када нас контактирате путем нашег контакт обрасца или директно путем e-maila, прикупљамо Ваше личне податке.
Лични подаци које упишете (име, презиме, e-mail адреса) или пошаљете дирекнто путем e-maila биће обрађени и сачувани како бисмо Вас могли контактирати и одговорити на Ваш захтјев.

Посета нашем сајту 

Приликом посете нашем сајту снима се Ваша IP адреса од стране два сервиса:  Google Analytics и WordPress додатка који је задужен за безбедност сајта. Google Analytics ће Ваше податке избрисати из базе у року од 38 месеци. Ваша IP адреса се бележи како би се проверила злонамерна активност и сајт заштитио од одређених врста напада.

Слање поруке преко контакт форме

Када нам шаљете поруку путем контакт форме која се налази на нашем сајту, чувају се само Ваши подаци које унесете у контак форму: име и e-mail адреса.

Како користимо Ваше податке?

Прикупљени лични подаци биће обрађивани искључиво у сврхе исктакнуте у оквиру апликације и не смеју бити коришћени у друге сврхе.

Ваши лични подаци се прикупљају уз поштовање начела пропорционалности и сврсисходности у минималном обиму који је неопходан да би се остварила сврха обраде.

Ваше личне податке користимо да бисмо обезбедили креирање садржаја на начин који је најефикаснији за Вас и Ваш рачунар или мобили уређај.

Како штитимо Ваше личне податке?

Све информације, поготово оне личне и осетљиве, које размењујете са овим сајтом штите се помоћу технологије Secure Socket Layer (SSL).

Не продајемо, не тргујемо или на други начин не шаљемо трећим лицима Ваше личне информације.

Не користимо лажне или погрешне наслове или адресе е-поште.

Ажурирање процедуре приватности

Ова процедура приватности је подложна променама, па Вас позивамо да проверавате ову страницу како бисте се упознали са тим променама.

Услови коришћења

Приступом и коришћењем овог сајта прихватате без ограничења ове услове. Уколико не прихватате ове услове коришћења без ограничења, замолили бисмо Вас да напустите сајт.

Садржај сајта

Сви садржаји на сајту predragrpetrovic.com су у власништву аутора Предрага Р. Петровића, осим у случају ако је супротно назначено. Коришћење садржаја са сајта (штампање, преузимање, копирање) је дозвољено од стране аутора уз обавезно наглашавање да је садржај преузет са web странице predragrpetrovic.com.

Ваше коришћење овог сајта

Не гарантујемо потпуну тачност свих информација на сајту и напомињемо да су могуће и штампарске грешке.

Промене на овом сајту се могу десити периодично, без обавештења, у било ком тренутку. Не можемо гарантовати стопостотну доступност сајта и да ће сајт све време функционисати без грешака.

Одрицање одговорности

Овај сајт користите на сопствени ризик. Власник сајта није одговоран за материјалну или нематеријалну штету, како директну тако и индиректну, насталу услед коришћења сајта или његовог садржаја. 

Ажурирање услова  коришћења

Ови услови коришћења су подложни променама, па Вас позивамо да проверавате ову страницу како бисте се упознали са тим променама.

Политика колачића

Колачићи (cookies) су мале текстуалне датотеке које се смештају локално у меморију Вашег web претраживача приликом прегледања интернет странице, а користе се за функционисање свих важних делова интернет странице и боље корисничко искуство.

Применом колачића на нашој интернет страници можемо прикупљати податке о Вашем рачунару или мобилном уређају који могу укључивати IP адресу, IMEI број, тип претраживача, име домена, време приступа и адресе web страница. Уколико нисте сагласни са нашим коришћењем колачића на web сајту, молимо да их онемогућите на Вашем претраживачу.

Које колачиће користимо?

Основни колачићи

Основни колачићи служе за исправно функционисање web сајта. Шаљу се на Ваш рачунар или уређај када затражите одређену радњу или услугу. Ако претраживач подесите тако да блокира или да Вас обавештава о тим колачићима, неки делови нашег web сајта неће функционисати.

Колачићи функционалности

Колачићи за функционалност омогућују web сајту да запамти податке о пољима која сте раније попуњавали. То значи да Вам можемо пружити побољшане, персонализоване функције.

Статистички колачићи

Статистички колачићи дају нам могућност праћења броја посета сајту, странице које корисник посећује и са којег сајта је упућен на наш сајт, како бисмо могли измерити број посета и побољшати изглед наше web странице. Они помажу да сазнамо које странице су популарне односно мање популарне. Помажу нам да видимо како се корисници крећу на web страници. Све информације које ови колачићи прикупљају анонимне су.